Een kwart miljoen instappers in 10 jaar!

Op woensdag 7 november is de kwart-miljoenste reiziger sinds het bestaan van de buurtbus in de gemeente Renkum uitgestapt. De gelukkige was de heer van der Linde (91). Bij aankomst bij Het Schild stond de voorzitter van de Buurtbusvereniging Veluwezoom West, de heer J.D. van Oort, met een bloemetje klaar om de heer van der Linde als 250.000e reiziger te verwelkomen.

Op woensdag 7 november is de kwart-miljoenste reiziger sinds het bestaan van de buurtbus in de gemeente Renkum uitgestapt. Dat gebeurde bij het woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden Het Schild in Wolfheze. De gelukkige was de heer van der Linde (91). De heer van der Linde maakt elke dag van de buurtbus gebruik om naar Het Schild te kunnen reizen. Bij aankomst bij Het Schild stond de voorzitter van de Buurtbusvereniging Veluwezoom West, de heer J.D. van Oort, met een bloemetje klaar om de heer van der Linde als 250.000e reiziger te verwelkomen.

De buurtbus rijdt nu 10 jaar in de gemeente Renkum en vervoerde het eerste jaar ruim 13.000 reizigers. In de loop van de jaren is het aantal instappers gestegen tot ruim 30.000 per jaar. De buurtbus is inmiddels een onmisbaar onderdeel geworden van het net van openbaar vervoer in de gemeente Renkum. Ruim 60 vrijwillige chauffeurs maken dat elke dag mogelijk. De buurtbus verbindt op werkdagen elk uur alle dorpen van de gemeente met elkaar volgens een vaste dienstregeling. Op zaterdag rijdt de buurtbus alleen tussen Wolfheze via Oosterbeek naar Doorwerth en terug. De buurtbus kan door iedereen worden gebuikt. Van te voren bellen is niet nodig. Bij het instappen kan de OV-chipkaart worden gebruikt. De chauffeur verkoopt ook losse kaartjes voor wie geen OV-chipkaart heeft. De losse kaartjes kunnen alleen met een bankpas of creditkaart worden betaald.

Een bloemetje voor de kwart-miljoenste reiziger!

Een bloemetje voor de kwart-miljoenste reiziger!