Tarieven

U kunt in de buurtbus gewoon met de OV-chipkaart reizen, tegen het voordelige tarief dat ook in alle andere bussen van Breng geldt. Maar u kunt ook gewoon een kaartje kopen bij de chauffeur. En vanaf 29 maart 2023 kunt u ook in- en uitchecken met uw bankpas of creditcard.

Reizen met de OV-chipkaart 

Er zijn twee soorten OV kaarten: een anonieme en een persoonlijke. Wij adviseren de laatste omdat u dan kunt reizen met leeftijdskorting of met een abonnement. En u kunt kiezen voor automatisch opladen. Daarmee heeft u altijd voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Kijk voor meer informatie op  www.breng.nl.

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar net als volwassenen gebruik maken van een persoonlijke OV-chipkaart (met leeftijdskorting).

Reizen met uw bankpas of creditcard

Vanaf 29 maart 2023 kunt u ook in de buurtbus in- en uitchecken met uw betaalpas. U kunt natuurlijk ook nog steeds betalen met uw OV-chipkaart. Naast de betaalpas kunt u ook uw creditcard gebruiken (met een betaalchip) en een betaalpas op je mobiel. Deze nieuwe betaalvorm in het OV is inmiddels in veel delen van Nederland beschikbaar. De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Daarom raden wij senioren met een persoonlijke OV-chipkaart om voorlopig gewoon met de OV-chipkaart in - en uit te checken.  Zij reizen dan automatisch met 34% korting.


Let op!
Het werkt net als met OV-chipkaart. In plaats van uw chipkaart houdt u je betaalpas of telefoon bij de kaartlezer. Maar let op! Gebruik bij het in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard of telefoon. Haal de kaart uit je portemonnee of pashouder, zodat ook echt de goede kaart wordt gelezen. Je plastic pas en je telefoon ziet de kaartlezer als afzonderlijke passen. Ook als ze aan dezelfde bankrekening zijn gekoppeld. Dus: gebruik er altijd één.

Betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Wel zo makkelijk. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en daarnaast kunt u ook in- en uitchecken met uw betaalpas of met je creditkaart, ook via uw mobiel. OVpay heet die nieuwe vorm van betalen. In heel veel vervoersregio’s werkt het al. Een volledig overzicht staat op www.ovpay.nl.

Zien wat je betaalt

Het geld voor de reis schrijft je bank een paar uur later van je rekening af. Lukt dat niet, omdat je te veel rood staat? Dan kun je niet meer met die pas inchecken.

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

Opladen van de OV-chipkaart

Het saldo van uw OV-chipkaart kunt u o.a. opladen bij de volgende verkooppunten:

  • Oosterbeek  NS station, Albert Heijn, Boekhandel Meijer & Siegers
  • Doorwerth   Jumbo in het winkelcentrum De Weerd
  • Renkum      Bruna, Albert Heijn
  • Wolfheze     NS station

 

Abonnementen

De Studenten OV-kaart en de Sentire-kaart zijn beiden geldig in buurtbus, op voorwaarde dat dit reisrecht geladen is op een persoonlijke OV-chipkaart. Tevens zijn alle Breng (maand en jaar) abonnementen geldig.

Begeleiders van minder-validen

Bij het tonen van een begeleiderskaart hoeft de begeleider niet te betalen.

Voordelig reizen

Bent u ouder dan 65? Dan krijgt u automatisch 34 % korting als u reist met een persoonlijke OV-chipkaart.

Met Dal Voordeel Oost bent u nog voordeliger uit. Gedurende een jaar reist u tijdens de daluren (van maandag t/m vrijdag na 09.00 uur, zaterdag gehele dag) met 40% korting. Deze kaart is ook geldig in alle bussen in Gelderland, Overijssel en Flevoland (excl. Almere). Meer informatie over tarieven en andere abonnementen: www.ervaarhetov.nl/productchecker.

 

Losse kaartjes

Een enkele rit kost vanaf 1 januari 2023 € 2,60. Deze prijs is in 2024 ongewijzigd. U kunt alleen betalen met pin of creditcard. Uit veiligheidsoverwegingen is het vanaf 1 juli 2018 niet meer mogelijk om contant te betalen in alle bussen van Breng (inclusief de buurtbus). Dit kaartje is geldig gedurende het hele traject, maar verloopt op het moment dat u de bus verlaat. Bij het overstappen moet u opnieuw betalen.

Kinderen

Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee. Honden eveneens.

Voor oudere kinderen van 4 t/m 11 jaar die onder begeleiding zijn van een volwassene, kunt u het Buurtbus Kinderritkaartje kopen voor € 1,15 (tarief vanaf 1 januari 2023, ook in 2024). Ook dit kaartje kunt u alleen betalen met pin of creditcard. 

Dit kaartje is geldig gedurende de hele rit. Bij het overstappen of terugreizen moet u opnieuw betalen. Alle dagen geldig vanaf 09.00 uur.

Dagkaart

Een dagkaart kost vanaf 1 januari 2024 € 13,-. Deze dagkaart is geldig in alle bussen van de provincie Gelderland (behalve lijn op de NIAG lijn 58 Nijmegen-Kleve), Overijssel en Flevoland (in Almere alleen in de bussen van RRReis). De dagkaart is niet geldig in de buurtbussen van Arriva. De dagkaart is op werkdagen geldig vanaf 9:00 uur. In de maanden juli/augustus en in het weekeinde op feestdagen de hele dag geldig. 

U kunt in de buurtbus gewoon met de OV-chipkaart reizen.

U kunt in de buurtbus gewoon met de OV-chipkaart reizen.