Tarieven

U kunt in de buurtbus gewoon met de OV-chipkaart reizen, tegen het voordelige tarief dat ook in alle andere bussen van Breng geldt. Maar u kunt ook gewoon een kaartje kopen bij de chauffeur.

Reizen met de OV-chipkaart 

Er zijn twee soorten OV kaarten: een anonieme en een persoonlijke. Wij adviseren de laatste omdat u dan kunt reizen met leeftijdskorting of met een abonnement. En u kunt kiezen voor automatisch opladen. Daarmee heeft u altijd voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Kijk voor meer informatie op  www.breng.nl.

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar net als volwassenen gebruik maken van een persoonlijke OV-chipkaart (met leeftijdskorting).

Opladen van de OV-chipkaart

Het saldo van uw OV-chipkaart kunt u o.a. opladen bij de volgende verkooppunten:

  • Oosterbeek  NS station, Albert Heijn, Boekhandel Meijer & Siegers
  • Doorwerth   Readshop in het winkelcentrum De Weerd
  • Renkum      Bruna, Albert Heijn
  • Wolfheze     NS station

 

Abonnementen

De Studenten OV-kaart en de Sentire-kaart zijn beiden geldig in buurtbus, op voorwaarde dat dit reisrecht geladen is op een persoonlijke OV-chipkaart. Tevens zijn alle Breng (maand en jaar) abonnementen geldig.

Begeleiders van minder-validen

Bij het tonen van een begeleiderskaart hoeft de begeleider niet te betalen.

Voordelig reizen

Bent u ouder dan 65? Dan krijgt u automatisch 34 % korting als u reist met een persoonlijke OV-chipkaart.

Met Dal Voordeel Oost bent u nog voordeliger uit. Gedurende een jaar reist u tijdens de daluren (van maandag t/m vrijdag na 09.00 uur, zaterdag gehele dag) met 40% korting. Deze kaart is ook geldig in alle bussen in Gelderland, Overijssel en Flevoland (excl. Almere). Meer informatie over tarieven en andere abonnementen: www.ervaarhetov.nl/productchecker.

 

Losse kaartjes

Een enkele rit kost vanaf 1 januari 2021 € 2,40. U kunt alleen betalen met pin of creditcard. Uit veiligheidsoverwegingen is het vanaf  1 juli 2018 niet meer mogelijk om contant te betalen in alle bussen van Breng (inclusief de buurtbus). Dit kaartje is geldig gedurende het hele traject, maar verloopt op het moment dat u de bus verlaat. Bij het overstappen moet u opnieuw betalen.

 

Kinderen

Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee. Honden eveneens.

Voor oudere kinderen van 4 t/m 11 jaar die onder begeleiding zijn van een volwassene, kunt u het Buurtbus Kinderritkaartje kopen voor € 1,05 (tarief vanaf 1 januari 2021). Ook dit kaartje kunt u alleen betalen met pin of creditcard. 

Dit kaartje is geldig gedurende de hele rit. Bij het overstappen of terugreizen moet u opnieuw betalen. Alle dagen geldig vanaf 09.00 uur.

U kunt in de buurtbus gewoon met de OV-chipkaart reizen.

U kunt in de buurtbus gewoon met de OV-chipkaart reizen.