Nieuwsarchief nieuws van de buurtbus

Overzicht van reeds eerder gepubliceerde nieuwsitems van de buurtbus

Campagne van start

(23-02-2024)

De buurtbusvereniging voert thans in de gemeente Renkum een campagne om meer bekendheid te krijgen. Vorig jaar gingen ruim 25.000 mensen met de Buurtbus mee. Vóór de corona-pandemie waren dat er ruim 30.000. Het bestuur van de buurtbusvereniging wil weer op dat niveau komen.

IMG_5817.jpg

Vanaf 29 maart 2023 kunt u ook in de buurtbus in- en uitchecken met uw betaalpas. U kunt natuurlijk ook nog steeds betalen met uw OV-chipkaart. Naast de betaalpas kunt u ook uw creditcard gebruiken (met een betaalchip) en een betaalpas op je mobiel. Deze nieuwe betaalvorm in het OV is inmiddels in veel delen van Nederland beschikbaar. Uw betaalpas of creditcard moet wel geschikt zijn voor contactloos betalen.

Op 12 december is de nieuwe dienstregeling van Breng en van NS ingegaan. De dienstregeling van de buurtbuslijnen 589 en 590 is niet gewijzigd, maar zijn er enkele bijzonderheden te vermelden.

De buurtbussen in de gemeente Renkum rijden nu weer de volledige route. De dienstregeling in 2022 is ongewijzigd. Wel zijn de aansluitingen in Wolfheze op de treinen veel ruimer geworden. Hier boven kunt u de dienstregeling van lijn 589 of van lijn 590 aanklikken. De buurtbussen zijn corona-proof gemaakt. De chauffeurscabine is afgeschermd met een kuchscherm en de buurtbussen zijn uitgerust met een extra luchtfilter. Voorlopig blijft een mondkapje verplicht voor de reizigers. Ook kan de buurtbuschauffeur de reizigers tijdelijk niet helpen met het in- en uitstappen en bij het vastzetten van rollators en boodschappenwagentjes.